Víno Au Sommet je výsledkem partnerství Heidi Barrett, Johna Schwartze a Jima Barboura. Jedná se primárně o Cabernet Sauvignon (97%) , blendovaný malým podílem Petit Verdot (3%), to vše z malé, sedmi akrové vinice na vrcholku Atlas Peak v Napa Valley.
Sklizeň probíhala díky kopcovitému terénu ručně, a to po jednotlivých blocích, 16., 26. a 29. září. Produkují dohromady pouze 452 bedýnek vína, několik tuctů lahví magnum a několik kusů pětilitrových Jeroboam. Tyto velké formáty jsou ručně podepsány od Heidi Barrett.
Víno je velmi husté, barva fialově inkoustová. Vůně nabízí až zemité či uhelné aroma s podkresem ostružin a casis. Nyní je sice připravené k pití, ale ideálně se mu bude hodit ještě několik let zrání v lahvi, díky své struktuře a plnosti to může být dalších 25 let. Podle Roberta Parkera je to naprosto výjimečné víno a mělo by se na něj ještě zhruba na 5 let zapomenout ve sklepě. Ocenil ho 93 body.
Není skladem - zboží není skladem, ale obvykle je k dispozici do dvou měsíců. Odesíláme okamžitě po obdržení zásilky z USA
Není skladem