Zinfandel
Odrůda Zinfandel je populární po celém světě. Je doporučována pro svoji chuťovou atraktivitu, plnost a bohatost.
Zinfandel provází mnoho příběhů o původu a je předmětem mnoha spekulací. Původní verze se opírá o maďarského přistěhovalce Zirfrandliho, který měl do Ameriky s sebou přivézt italskou odrůdu Primitivo. Novější verze hovoří o tom, že Zinfandel mohou být chorvatské odrůdy Crljenak Kaštelanski, případně Tribidrag, poslané do USA habsburskou monarchií.
Vína mají vždy suchou až polosuchou chuť díky vyššímu zbytkovému cukru, středně vyšší až vysokou plnost na těle, střední až vyšší kyseliny, střední třísloviny a dlouhotrvající kulatý závěr.
Charakteristika aromatického profilu sahá od ovocných složek (maliny, višně, ostružiny, švestky, povidla, černý rybíz, fíky) až po sekundární (lékořice, anýz, kouřovitost, černý pepř, koriandr).
Díky obvyklému zrání na sudu je chuť podkreslena tóny vanilky, kokosu, kávy, praženého cukru, skořice a tabáku.