Frog´s Leap
Charismatický zakladatel vinařství Frog’s Leap, John Williams, původně začínal svou cestu na mléčné farmě v Clymeru, New Yorku. Svou vášeň k vínu však objevil hned při své první pracovní zkušenosti na vinicích ve vinařství Stag's Leap, kde se také podílel na výrobě známého Cabernetu 1973, výherce prvního místa velkolepé degustace v Paříži v roce 1976. Zanedlouho poté se se svým přítelem Larrym rozhodli proměnit svůj sen ve skutečnost, prodali své motorky, aby získali finance k otevření vlastního vinařství a roku 1981 vzniko Frog’s Leap sídlící v srdci regionu Rutherford v Napa Valley.
Vinařství Frog’s Leap můžeme označit jako průkopníky hned v několika směrech.
Jako jedni z mála se ve vyprahlé Kalifornii odhodlali pěstovat svá vína bez umělého zavlažování. Výsledkem je vinná réva, která k získání všech potřebných živin zapouští své kořeny hluboko do půdy a díky tomu je odolná vůči napadení různými škůdci či chorobami a vyprodukované víno si zachovává svou osobitost, hloubku a extraktivnost.
Od roku 1989 je vinařství certifikováno jako organické zeměsělství CCOF (California Certified Organic Farmers) a jako první vinařství Kalifornie se zasloužili i o 100% energetickou soběstačnost.
Dnes na “zdravé půdě” o rozloze 40 hektarů pěstují Sauvignon blanc, Chardonnay, Zinfandel,
Petite Sirah, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Valdiguié nebo Riesling.